Volop bedrijvigheid bij Gymnasium-xtra

In periode 2 zijn voor de onderbouwklassen nieuwe modules van start gegaan voor Gymnasium-in-Actie en voor De Verrijking. Daarover kunt u in de volgende nieuwsbrief meer lezen.
Voor de tweede activiteitenweek is een uitdagend programma samengesteld, variërend van o.a. museumbezoek in Leiden en in Amsterdam tot sport & spel, zoals klimmen en mountainbiken. In de week van 23 tot 29 maart zullen alle leerlingen 3 dagen erop uittrekken om nieuwsgierig de wereld verder te verkennen.

Ook zal een dagdeel worden besteed aan het verfijnen van de bijdrage aan de GGTA. Wat dat is? De fabuleuze traditie van de Grote Gymnasium Toneel Avond! Elke klas levert een bijdrage aan die avond, waarvoor geen enkele restrictie geldt, dus alles mag: toneel, muziek, poëzie… met als enige ‘eis’ dat er in het stuk een relatie gelegd wordt met de klassieke oudheid.. En dat laten de leerlingen zich geen twee keer zeggen! Het gonst van bedrijvigheid: er worden verhaallijnen bedacht en teksten geschreven, decorploegen en rekwisieten-bedenkers buitelen over elkaar heen. Wilt u zien wat het uiteindelijke resultaat is? U bent van harte welkom op de enige echte GGTA op donderdag 5 april in de aula van het OLZ.

Voor klas 5 komt de klassieke reis naar Rome in zicht: we vertrekken op 14 april en hopelijk keren we vrijdag 20 april gezond en wel weer terug, met in ons hoofd prachtige herinneringen aan de Urbs Aeterna, de Eeuwige Stad. U hoort daar nog meer over!