Olympic Moves trampolinespringen

Dit schooljaar doen we bij Olympic Moves voor het eerst mee met het onderdeel trampolinespringen. Er was veel animo voor, want maar liefst 7 teams meldden zich aan!

Direct na de kerstvakantie begonnen we met trainen. En dat is in de turnsport echt nodig. Elk team moest verplicht op twee onderdelen uitkomen: trampoline en trampoline met kast. Dat betekende nieuwe sprongen uitproberen, overleggen, hoe bouwen we de serie op, wie kan wat, welke regels zijn er?

Uiteindelijk resulteerde dat in drie teams die op 6 april naar Leiden gingen. Op niveau 1 deed een team met turnsters en een turner mee. Maar ondanks de moeilijke sprongen die ze in hun repertoire hadden, kwamen zij echt tekort, helaas. Op niveau 2 kwamen we met twee teams in actie, met zowel (ex-)turnsters als jongens en meiden die springen gewoon heel leuk vinden. Ook zij hadden serieuze tegenstanders, wat soms nogal intimiderend was. Gewoon doen wat je hebt geoefend, was het advies. Geheel onverwacht sleepte dit team in het toch sterke wedstrijdveld een schitterende vierde plek binnen. Zij mogen dus op 8 juni naar de finale op Papendal! Tot die tijd is het oefenen geblazen…

Iris Donkersloot, begeleider trampolineteam en docent lo