Jeugdschrijvers op bezoek in de brugklas

Na wekenlang vol spanning boeken lezen in de les Nederlands, was het vandaag eindelijk zo ver: Caja Cazemier, Rom Molemaker en Daniëlle Bakhuis kwamen een bezoek brengen aan de brugklassen van het OLZ. Deze bekende jeugdboekenschrijvers wisten onze leerlingen te boeien met inspirerende verhalen, waar aandachtig naar werd geluisterd. De schrijvers werden vervolgens overladen met vragen van onze leerlingen, die zich volgens de schrijvers goed hadden voorbereid. Ook was dit natuurlijk een mooie gelegenheid om een selfie te maken met de betreffende auteur. De leerlingen hebben vervolgens hun kennis over de boeken en de schrijvers verwerkt in een muurkrant, wat tot zeer mooie resultaten heeft geleid. Voor Matthijs Oldenhuis uit 1C eindigde de dag extra feestelijk, omdat hij de gelukkige winnaar was van het boek Geen bericht, goed bericht, dat Caja Cazemier onder haar nieuwe Instagram-volgers verlootte.

Emmy Müller, docent Nederlands