Creativiteit en verbeelding vieren hoogtij op poëzieavond

Het was een waar feest van creativiteit, de jaarlijkse Avond van de Poëzie. Donderdagavond 14 februari verzorgden alle leerlingen uit vwo 6 een programma waarin zij Nederlandstalige poëzie op creatieve wijze verbeeldden.
Aangemoedigd door een goed gevulde zaal vol vrienden en familie lieten onze leerlingen zich van hun beste kant zien. Poëzie van gevierde dichters als Campert, Herzberg, Andreus en Rawie werd op bijzondere wijze vertolkt en verbeeld. Een keur aan verschillende acts passeerde de revue, van muziek en dans tot schimmenspel, schilderkunst en overtuigend toneel. De slotact wist de zaal bovendien nog te verrassen met een act waarin het publiek met een grote slinger door de zaal zelf een dna-patroon creëerde, als verbeelding van het thema ‘identiteit’. Al met al was de avond een feest van de fantasie en het gesproken woord. Zowel ouders als docenten verlieten dan ook apetrots de zaal na het zien van zo veel energie en creativiteit bij onze leerlingen.