De laatste activiteitenweek van expressie

Het is inmiddels alweer een paar weken geleden, maar met veel plezier kijken wij terug op deze laatste activiteitenweek van het jaar. Het was weer een week vol met workshops en excursies.

Een workshop volgen van een echte zandtovenaar of een fotostrip maken: verhalen vertellen kan op een heleboel verschillende manieren. De expressieleerlingen uit de brugklas hebben daar deze week op allerlei manieren kennis mee gemaakt.

Zo hebben ze ook een boektrailer gefilmd en een stiftgedicht gemaakt. Met z’n alleen zijn we op de fiets naar Utrecht gegaan, waar we het Tweetakt Festival bezochten.

Samen lunchen, rondkijken op het festivalterrein en als afsluiter een mooie voorstelling. Het was een topdag!

Voor 2X stond de hele week in het teken van tijd, ruimte, space, zwarte gaten en wormholes. We startten de week goed, want collega Chris Heil (ook werkzaam op de Sonnenborgh in Utrecht) kwam naar school met een opblaasbaar planetarium. Een bioscoop in de vorm van een halve bol. Hierin nam hij de leerlingen mee in een reis door het heelal.

In de rest van week volgden workshops je eigen tijdcapsule bouwen, graffiti spuiten, en kostuum en photoshoot in steampunk-stijl. We sloten de week af met een excursie naar Rotterdam, waar we de tentoonstelling Science Fiction; a journey into the unknown bezochten.

De derde klas heeft deze week verschillende activiteiten op school gedaan. Zij gingen aan de slag met het thema Transformatie!  Ze hebben gewerkt met fotografie, zoals effectfotografie en microfotografie. Er is gebouwd aan een reactiebaan en leerlingen hebben samengewerkt aan een grote installatie die later een mooie plek in de school gaat krijgen.

Al met al een mooie week waar we met veel plezier op terug kijken!