Aanmelden hoger leerjaar

Algemeen

• Leerlingen zijn in het bezit van een overgangsbewijs van de school van herkomst.
  • Leerlingen melden zich zo tijdig mogelijk aan.
  • Leerlingen die zich aanmelden voor klas twee en hoger, dienen dit vóór 1 april kenbaar te maken. Met deze leerlingen wordt een intakegesprek ingepland.
  • Leerlingen die zich na 1 april aanmelden, worden op een wachtlijst geplaatst – dit geldt ook voor leerlingen die onze school als tweede keuze opgeven.
    Wanneer er voldoende ruimte is in de betreffende jaarlaag, wordt na de overgangsvergaderingen (na 11 juli) contact opgenomen.
  • Leerlingen van binnen de scholengroep die willen instromen op het Openbaar Lyceum Zeist, dienen dit ook vóór 1 april kenbaar te maken.
    Dit kan door een formulier voor interne leerlingen aan te vragen bij de leerlingenadministratie (r.castermans@osgs.nl).
  • Bij elke aanmelding voert de jaarlaagcoördinator een intakegesprek over de mogelijkheden en motivatie van de leerling.
  • Toelating in een hoger leerjaar kan plaatsvinden met een positief advies van de school van herkomst over inzicht, inzet en motivatie.
  • Toelating is alleen mogelijk indien er voldoende plaats is in de betreffende jaarlaag /profiel.

Aanmelding voor havo 4 vanuit vmbo-tl

Algemeen:

• Leerlingen zijn in het bezit van een vmbo-tl diploma.
  • Leerlingen melden zich zo tijdig mogelijk aan (voor 1 april).
  • Bij elke aanmelding voert de decaan een intakegesprek over de mogelijkheden van de gewenste profielkeuze en over de motivatie van de leerling.
  • Afhankelijk van de tijd van aanmelding en gevolgde vakken op het vmbo, kan de keuze van bepaalde vakken/profielen beperkt of onmogelijk zijn.
  • Leerlingen en hun ouders/verzorgers die afkomstig zijn van een school van de scholengroep Schoonoord, worden bij initiële profielkeuze geattendeerd op de mogelijke consequenties van die vakkenkeuze in het vervolg.
  • Leerlingen die afkomstig zijn van een school van de scholengroep Schoonoord, worden geplaatst, indien zij voldoen aan de plaatsingsvoorwaarden en zich voor 1 april hebben aangemeld, waarbij de school als eerste keuze is opgegeven.

* Voor leerlingen van de Scholengroep Schoonoord die willen doorstromen biedt de school de mogelijkheid om een bijspijkerprogramma te volgen voor de vakken wiskunde, scheikunde , wanneer dit nodig is voor de gewenste profielkeuze.

Plaatsing geschiedt als:

• de toeleverende school/docenten die de leerling les hebben gegeven een positief advies geven. Dit advies is gebaseerd op een onderwijskundige en pedagogische onderbouwing;
  • de leerling een positieve, intrinsieke motivatie heeft, mede in het licht van de gewenste vervolgopleiding;
  • het gemiddelde eindexamencijfer een 6.8 is (N.b. het gemiddelde eindexamen is het gemiddelde van het schoolexamencijfer en het centraal examencijfer samen). Hierbij gaan we uit van 6 vakken en het cijfer afgerond op één decimaal.

Aanmelding voor vwo-5 vanuit havo-5

Algemeen:

• Leerlingen zijn in het bezit van een havo diploma.
  • Leerlingen melden zich zo tijdig mogelijk aan (voor 1 april).
  • Afhankelijk van de tijd van aanmelding, kan de school de keuze van bepaalde vakken/profielen niet toestaan.

Plaatsing geschiedt als:

• De te kiezen vakken met een voldoende resultaat in havo 5 zijn afgerond.
  • Het gemiddelde van de eindcijfers van het havo-diploma is tenminste 6,8. (Nb. Het gemiddelde eindexamencijfer is het gemiddelde van het schoolexamencijfer en het centraal examencijfer samen.)