Expressieprofiel

Kunst en cultuur; kijken, begrijpen, doen en maken

Expressieprofiel

Muziek, dans, film, schilderen, toneel en graffiti, dit zijn allemaal onderdelen die je bij het expressieprofiel tegen kunt komen. Je gaat ook op excursie naar exposities, theater en grote steden.

Spreekt dit jou aan? Kies dan het expressieprofiel!

Je leert hier ook zelfstandig werken, samenwerken, presenteren, kritisch zijn, een mening vormen, jezelf zijn, naar elkaar luisteren, respect en interesse tonen voor andermans werk. Allemaal zaken waar je nu en later in je werk, je studie of gewoon privé veel plezier van zult hebben.

Als je na het volgen van het expressieprofiel de smaak te pakken hebt kun je in de bovenbouw kiezen voor het vak Kunst en daar examen in doen. Misschien dat je na de middelbare school wel naar de film-, dans- of kunstacademie wilt. Daar zijn het expressieprofiel en het vak Kunst een goede voorbereiding op, maar in alle gevallen biedt het een verdieping van je creatieve ontwikkeling.

Lesprogramma

Je volgt uiteraard het normale lesprogramma. Als je voor het expressieprofiel kiest, volg je bij de vakken Beeldende Vorming, Drama en Muziek een speciaal expressie-programma met jouw expressieklas. Deze praktijklessen worden gegeven door onze eigen vakdocenten, maar ook door kunstenaars, dansers of artiesten. De lessen zijn in je eigen lokaal op school of op locatie. Zo ontdek je waar jouw talenten liggen.

De lessen worden georganiseerd vanuit vijf disciplines:

• Beeldend
  • Theater
  • Dans
  • Film
  • Muziek

Kosten

Een aanvullende ouderbijdrage van €175,- per jaar, voor werkmaterialen, workshops, reis- en entreekosten.

Wat doen we en voor wie?

Wat we doen

Aboriginal painting, graffiti, mozaïek, striptekenen, manga, speksteen, urban painting, griezeldagen met dans, kostuum en decor, streetdance, breakdance, stepdance, animatiefilm, het schrijven van een script, een storyboard maken, leren bedienen van een camera, videoclips maken, theaterzang, rap, DJ’ing en spoken word.

Verder bezoek je door de jaren heen diverse culturele instellingen en doen we activiteiten op school maar ook buiten de deur.

Voor wie?

Voor jou! Als je origineel durft te zijn, maar ook wilt samenwerken en je van je middelbare schooltijd iets bijzonders wilt maken.

Kunst als examenvak

In de bovenbouw kunnen alle leerlingen kiezen voor het examenvak Kunst Beeldende Vorming. Hierdoor kunnen zij hun expressieprofiel voortzetten en afronden met het Centraal Examen.

Het vak CKV levert een bijdrage aan de algemene ontwikkeling op gebied van kunst, muziek en cultuur. Diverse activiteiten worden er door het jaar heen georganiseerd in het kader van CKV en de Cultuurkaart.

De leerlingen die na het eindexamen kiezen voor een studie in de kunst, muziek of drama kunnen extra begeleiding krijgen van de vakdocenten bij

Neem contact op met een van onze expressiecoördinatoren:

Mw. H. Lanslots
hlanslots@openbaarlyceumzeist.nl